ANR Arad Asociația Nevăzătorilor din România filiala Arad

ANR ARAD

Asociația Nevăzătorilor din România filiala Arad

Curs de accesibilizare web

Miercuri, 3 iunie 2015, la sediul Fundaţiei EOS din Timişoara, a avut loc prima sesiune de cursuri de Accesibilizare Web, la care au participat şi reprezentanţi ai Asociaţiei Nevăzatorilor Arad. Fundația EOS în parteneriat cu Asociația pentru Integrarea Persoanelor cu Deficiențe și Asociația Nevăzătorilor din România, derulează proiectul „Un web accesibil pentru toți”. Proiectul se desfășoară în județele Arad și Timiș, dar va avea și beneficiari la nivel național.

Participanţi la cursurile de accesibilizare webEste deja bine dovedit faptul că persoanele cu dizabilități trebuie să folosească internetul mult mai mult decât utilizatorul mediu.

Pentru a face acest lucru posibil este necesar ca paginile web să fie concepute și dezvoltate într-un mod accesibil pentru a permite și ușura accesul tuturor categoriilor de persoane cu dizabilități.la un curs de Accesibilizare WEB. Cursul se va axa pe principalele instrumente de accesibilizare a unei pagini web și va familiariza participanții cu procedura realizării unui audit de accesibilitate pentru un site web, evaluând conformitatea acestora cu standardul de accesibilitate WCAG 2.0.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top