ANR Arad Asociația Nevăzătorilor din România filiala Arad

ANR ARAD

Asociația Nevăzătorilor din România filiala Arad

Adu o rază de lumină

Costuri zero pentru tine, rezultate luminoase pentru noi

Hai alături de noi! Decoperă simplul gest care va face diferența

Știai că poți să aduci o rază de lumină în viața noastră fără să te coste absolut nimic?

Cu o simplă semnătură pe un formular, poți direcționa o parte din sumele deja plătite de către tine la bugetul de stat, către ANR și astfel vei deveni susținătorul care va aduce lumină în lumea noastră. Nu ai nimic de pierdut deoarece nu te costă absolut nimic. 

În doi simpli pași, fără bătaie de cap, iată ce trebuie să faci:

Ajută-ne și tu total gratuit, fără nici un cost suplimentar pentru tine! 
Direcționează 3,5% din impozitele deja plătite de tine la stat, către Asociația Nevăzătorilor din România Filiala Arad. 
Tot ce trebuie să faci este să completezi un formular online. 

Sunt o persoană fizică.
Cum sprijin o asociație caritabilă fără să plătesc absolut nimic din buzunarul meu?

Simplu! Poți sprijini Asociaţia Nevăzătorilor din România Filliala Judeţeană Arad fără nici un cost pentru tine. 

Cum?
Orice persoană fizică ce îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul României, are dreptul de a direcționa 3,5 % din impozitul său pe venit,  impozit care este oricum deja plătit,  către o organizaţie neguvernamentală înfiinţată conform legii nr. 26/2000. 
Temei legal: legea 571 din 2003 privind Codul Fiscal.

Ce se întâmplă cu acești 3,5% dacă nu decid eu pentru ei?

În cazul în care contribuabilul nu decide să direcţioneze această sumă către o organizaţie caritabilă, ea va fi vărsată la bugetul de stat. Conform normelor de drept, redirecționarea a  3,5 % din impozitul pe venit este dreptul legal al contribuabilului de a decide referitor la modul în care va fi cheltuită acea parte din impozitul său.

Deorece statul nu subvenționează organizațiile non-guvernamentale și nici asociațiile caritabile, noi zicem că ar fi minunat să decizi tu ce se întâmplă cu acești bani.

E important să reții că acești bani i-ai plătit deja, deci sumele nu sunt o donație din partea ta, ci doar o redirecționare a lor de la bugetul de stat către o organizație caritabilă, deci nu te costă absolut nimic în plus să ne susții, așa că nu ezita să o faci! 

Ok, m-am convins. Nu mă costă nimic! Sunt salariat. Ce trebuie să fac să direcționez cei 3,5% către o asociație caritabilă?

Dacă sunteţi salariat şi doriţi direcţionarea către ANR Arad a 3,5% din impozitul deja plătit către stat, tot ce trebuie să faceți este să completaţi formularul 230.


Ca să facem lucrurile și mai simple, te ajutăm să completezi formularul direct, online.

Bine de reținut! Acest formular se poate completa în fiecare an dar doar până la data de 25 mai. După această dată nu se mai acceptă formularul.

Nu sunt salariat dar am venituri din alte surse. Ce trebuie să fac să direcționez cei 3,5% către o asociație caritabilă?

Dacă nu sunteţi salariat dar aveți venituri din alte surse, ca de exemplu chirii, drepturi de proprietate intelectuală sau alte surse, puteți direcţiona către ANR Arad  cei 3,5% din impozitul deja plătit către stat, atunci când completați Declarația Unică de Venit iar la la punctul III, subpunctul 2, completaţi cu datele ANR Arad.

Datele ANR Arad de care aveţi nevoie la completarea cererilor:

Denumirea: Asociaţia Nevăzătorilor din România Filiala Judeţeană Arad
Cod de Înregistrare Fiscală: 4143011
Cont Bancar IBAN: RO18RHCB0015030329020007

Trimiteţi cererea la direcţia locală de finanţe până la 15 mai sau la ANR Arad, pe adresa: Strada Unirii, numarul 10, apartament 7, 310109, Arad, România până la 13 mai  şi o vom depune noi în locul dumneavoastră.

Notă: Anexaţi la cerere şi fişa fiscală privind impozitul pe veniturile din salarii: la funcţia de bază şi în afara funcţiei de bază, dacă este cazul.

Asta este totul! Vă mulţumim.

Am o firmă / PFA. Cum pot să ajut ANR Arad?

Există mai multe modalități prin care puteți contribui la asigurarea și dezvoltarea în
continuare unor servicii de importanță critică pentru nevăzătorii din Arad.

Iată câteva opțiuni:

De exemplu puteți încheia contracte de servicii masaj de la unitatea protejată din cadrul asociației.
Conform legii 448 din 2006, unitățile cu mai mult de 50 de salariați care nu reușesc să  angajeze 4% din totalul personalului din rândul persoanelor cu handicap, dar care au contracte cu unități protejate, vor fi astfel scutite de plata contribuțiilor pentru aceștia la bugetul de stat.

Unitatea “ANR ARAD” din cadrul A.N.R. Arad este înregistrată ca unitate protejată și poate oferi servicii de întreținere corporală – masaj, asigurându-vă scutirea de la plată a contribuțiilor pentru handicap.

“Programul 3,5%” este o altă opțiune. Prin acesta se facilitează încurajarea angajaților să direcționeze 3,5% din impozitul pe care îl plătesc statului spre finanțarea programelor A.N.R. Arad.

“Programul 20%” prin care o persoană juridică poate direcționa 20% din impozitul pe profit către A.N.R. Arad, iar sumă donată va fi dedusă din impozitul datorat.

Sponsorizări. Puteți dona periodic sau ocazional o sumă de bani sau produse pentru programul preferat pe care A.N.V.R. Arad îl desfășoară. 
Scroll to Top