ANR Arad Asociația Nevăzătorilor din România filiala Arad

ANR ARAD

Asociația Nevăzătorilor din România filiala Arad

Premieră în viața filialei noastre

 

Vineri 13 octombrie, începând cu ora 19 a avut loc o premieră în viața filialei noastre, un spectacol de muzică, poezie și teatru, susținut în exclusivitate de membrii Asociației Nevăzătorilor din România – Filiala Județeană Arad.

Spectacolul numit ”Cioburi de lumină” s-a desfășurat timp de două ore jumătate pe scena Teatrului Clasic Ioan Slavici din Arad, bucurându-se de un public numeros.
După cuvântul de deschidere al președintelui organizației, Florin Atimuț, primul intrat în scenă a fost Adrian Mariș care, cu un text de o profunzime deosebită, a introdus publicul în esența spectacolului.

Următoarea reprezentație fiind cea de folclor, în care Corina Dobra împreuna cu Cristian Csetnek ne-au purtat în melodiile lor, din Ardeal până în Moldova și Oltenia.
Apoi a venit rândul poeziei… recitatori fiind Ioan Halasz, Teodora Matea, Sorin Nicoară, Emanuela Rump și Andrei Petrișor. Momentul poetic a precedat recitalul de muzică ușoară susținut de Ștefan Uhrec și Emanuela Rump. Cu aceasta încheindu-se prima parte a spectacolului.

În pauza de 10 minute spectatorilor li s-a lansat o provocare, aceea de a încerca experiența deplasării pe nevăzute, până la barul teatrului. Ei fiind legați la ochi și dirijați de voluntari din proiectul Visually Impaired Persons in Action.

În cea de a doua parte a fost rândul trupei A.N.A. cu spectacolul de teatru ”Întâmplări cehoviene”. Din distribuție făcând parte: Sorin Nicoară, Andrei Petrișor, Adrian Mariș, Teodora Matea, Emanuela Rump, Ovidiu Bulboacă, Veronica Benchea, Olivia Rus și Ioan Halasz – care au amuzat copios publicul.
Întreg spectacolul s-a bucurat de o apreciere deosebită din partea publicului, care au răsplătit protagoniștii cu nesfârșite aplauze.

O contribuție importantă în realizarea acestui spectacol a avut-o actrița Oltea Blaga, care de un an de zile este o apropiată a organizației noastre și a creat trupa A.N.A.

Mulțumim pentru sprijinul acordat organizării: doamnei Mihaela Bărnuțiu, Centrul Municipal de Cultură Arad, Lions Club Arad 2007, Lions Club Arad, Ofensiva Tinerilor, Organizația Tinerilor cu Inițiativă Arad.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top