ANR Arad Asociația Nevăzătorilor din România filiala Arad

ANR ARAD

Asociația Nevăzătorilor din România filiala Arad

Osana Învierii

Emoție şi dăruire, lacrimi şi bucurie pe scena şi în sala Casei de Cultură din Sebiș.

Pentru Trupa de Teatru ANA (a Asociației Nevăzătorilor Arad), a fost sărbătoare. Primul lor spectacol pe o scenă. Un minunat și emoționant spectacol de muzică și poezie religioasă i-a avut protagoniști pe ei, pe sensibilii și talentații actori amatori care au evoluat spre bucuria și încântarea lor, dar și a publicului, alături de alți oameni dăruiți și plini de har: Corul Emil Monția, îndrumat cu multă pricepere de dirijorul Ovidiu Boar.

Ne aflăm aproape de cea mai așteptată sărbătoare a oamenilor. De sărbătoarea care ne umple de speranță și ne dă putere și sens vieții: Învierea. Pentru credincioși, cea mai mare bucurie e să poată spune, cu zâmbetul pe chip și lumină în suflet: Hristos a înviat! Până atunci, ne pregătim și ne primenim sufletul în diferite feluri. A cânta un cântec, a citi o poezie sunt moduri minunate de înălțare. Dar și să participi la un spectacol făcut cu mare dăruire, spre înălțarea oamenilor și Slava lui Dumnezeu, te poate face să simți că ești participant al vestirii veștii celei mari. Așa s-au simțit și cei care au fost în sala Casei de Cultură din Sebiș, deopotrivă pe scenă sau în sală. Ropotele de aplauze, emoțiile, lacrimile și bucuria simțită și de o parte și de alta a scenei, au format un flux sensibil și nevăzut, dar simțit din plin între actori și cântăreți, între scenă și public. La finalul spectacolului, o parte din spectatori, au venit pe scenă și au făcut o fotografie de grup, ca semn de prețuire a unei ore petrecute cu folos.

Spectacolul s-a încheiat cu un îndemn spre apropiere și înțelegere pe care să le oferim semenilor cu generozitate. Poate că zâmbind vom reuşi să trecem peste rele sau bune și mai cu seamă, vom reuși să învățăm că toate-s trecătoare și că timpul e puțin. Să învățăm să iubim!

Ei sunt ANA

Merită să amintim numele celor din trupa ANA: Veronica Benchea, Andrei Petrișor, Emanuela Rump, Adi Mariș, Codruța Matea, Florin Filbacher, Alexandra Rusu și Mihaela Crăsuc. Şi mai merită amintit numele celei care coordonează trupa ANA, îndrăgita, inimoasa și talentata actriță Oltea Blaga care a fost și prezentatoarea spectacolului Osana Luminii!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top