ANR Arad Asociația Nevăzătorilor din România filiala Arad

ANR ARAD

Asociația Nevăzătorilor din România filiala Arad

Marcaje pietonale tactile pentru nevazatori

Primăria Arad a dat curs unei sugestii primite din partea filialei locale a Asociaţiei Nevăzătorilor din România şi a decis să monteze marcaje pietonale tactile în cele mai circulate zone din oraş.

Marcaj pietonal tactil pentru nevazatori

Municipalitatea a publicat deja un anunț de licitație publică în vederea contractării lucrărilor pentru realizarea de marcaje rutiere tactile la trecerile de pietoni și pe trotuare, care să-i ajute pe nevăzători să se deplaseze în oraș. Primăria Arad va comanda cel puţin 200 de astfel de marcaje pentru care estimează că va plăti 161.291 lei. Potrivit caietului de sarcini ataşat anunţului de licitaţie, materialul din care vor fi realizate marcajele este un cauciuc special, iar benzile lipite pe asfalt vor avea denivelări care îi dirijează pe cei care au probleme de vedere şi îi semnalizează asupra faptului că se află pe o trecere de pietoni sau privind alte pericole, cum sunt treptele, scările rulante sau uşile.

Firmele interesate îşi pot depune ofertele până la 19 mai, urmând ca societatea care oferă cel mai bun preţ să fie declarată câştigătoare a licitației.

Suma necesară pentru achiziționarea marcajelor tactile a fost prevăzută în proiectul bugetului de venituri şi cheltuieli al municipiului Arad pentru anul 2015. Alţi 400.000 de lei au fost alocați pentru achiziţionarea şi montarea de sisteme acustice, care vor asigura semnalizarea sonoră a intersecţiilor cu trafic intens.

Sursa aradon.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top